Enter your keyword

VRSTE MASAŽ

Zaradi tesne povezave uma in telesa, dobra telesna pripravljenost pozitivno vpliva na um, miselna sproščenost pa omogoča boljše delovanje telesa.

TERAPEVTSKA MASAŽA

Namenjena je lajšanju hudih bolečin, poškodb in napetosti ter odpravi nekaterih kroničnih težav, Z učinkovitimi pritiski omogočimo sprostitev in povečamo prekrvavitev mišičnih vlaken v globlji mišični plasti, tako normaliziramo mehka tkiva ter lajšamo bolečino.

KRANIOSAKRALNA TERAPIJA

Je nežna, a hkrati zelo učinkovita manualna tehnika, ki vpliva na cerebrospinalno tekočino ter močno izboljša delovanje centralnega živčnega sistema. Ima učinek na celotno telo, zmanjša posledice stresa, izboljša imunski sistem ter pomaga pri mnogih kroničnih boleznih.

ŠPORTNA MASAŽA

Namenjena je rekreativcem in vrhunskim športnikom, saj pripomore k hitrejši obnovi utrujenih mišic in boljši gibljivosti telesa. Utrujene in zetegle mišice sprosti, pomaga vzdrževati njihovo raztegljivost, pospešuje odpravljanje mlečne kisline ter znižuje pojavnost krčev.

SPROSTITVENA MASAŽA

Dolgotrajna izpostavljenost stresu lahko vodi v resne zdravstvene težave. Iz tega razloga se vsakomur, ki je pod stresom priporoča antistresna sprostitvena masaža, saj pomaga ublažiti telesne posledice napetosti, umiriti um in obenem obnoviti življenjsko energijo.

DRY NEEDLING

Dry needling ali medicinska akupunktura zajema najučinkovitejše tehnike tradicionalne kitajske in današnje zahodne akupunkture. Z zabadanjem tankih igel v mišične sprožilne točke se zmanjšajo bolečine in napetosti v mišicah in sklepih ter se pospeši rehablitacija.

ANTISTRESNA MASAŽA TRAYATI

Je kombinacija sprostitvene masaže in bioterapije. Masaža blagodejno vpliva na naše zdravje, saj sprošča mišično napetost in blaži stres, bioterapija pa deluje na imunski sistem, kateremu z dodajanjem sveže energije in izvajanjem posameznih tehnik pomaga do ravnovesja.

UČINKI MASAŽE

Masaža poveča oskrbo celic s kisikom ter glukozo, kar pospeši njihovo delovanje, obnavljanje in jim podaljša življenje. To prispeva tudi k boljšemu delovanju možganov, h krepitvi koncentracije in k izboljšanju spomina.

ODPRAVLJA MIŠIČNE ZAKRČNINE

Masaža sprošča mišice in mišične zakrčnine ter vpliva na vlaknasto tkivo ob sklepih. Izvajamo jo lahko pred in po telesni aktivnosti, pomaga tako pri ogrevanju telesa, kot pri sproščanju, preprečuje mišično otrdelost in je zato ena bistvenih sestavin v programu telesne vadbe.

SPODBUJA ŽIVČEVJE

Preko dotika spodbuja osrednje živčevje in ustvarja občutek vsesplošne sproščenosti. Draženje živčnih končičev v koži se po osrednjem živčevju prenese do možganov, ki reagirajo z občutkom sproščenosti, kar vpliva na celotno telo in prispeva k dobremu počutju.

ODPRAVLJA STRES

Ljudje danes trpijo zaradi različnih stanj povezanih s stresom, so preobremenjeni, utrujeni, napeti in tesnobni. Masaža napetost sprošča in tako ublaži posledice nakopičenega stresa, umirja um, obnavlja življenjsko energijo ter s tem temeljito vpliva na kvaliteto življenja.

VZPOSTAVLJA RAVNOVESJE

Masaža znižuje raven stresnega hormona kortizola, hkrati pa povečuje nivo različnih drugih hormonov, kot sta hormon sreče serotonin, ki zagotavlja duševno ravnovesje, dobro počutje in mirno spanje ter dopamin, ki spodbuja živahnost in dobro voljo ter bistri misli.

STIMULIRA LIMFNI SISTEM

S stimulacijo limfnega sistema masaža pospešuje izločanje odpadnih snovi. Ob mišični dejavnosti se ogljikov dioksid, mlečna kislina in sečnina kopičijo v mišicah, njihovim vlaknom pa preprečujejo, da bi gladko drsela in s tem zavirajo razvoj mišičnega tonusa.

IMA POZITIVEN VPLIV NA KOŽO

S sprostitvijo mišic, stimulacijo krvnega in limfnega obtoka se izboljša tudi videz kože, stanje kože posameznika pa je odsev njegovega notranjega ravnovesja. Uporaba eteričnih olj še dodatno spodbudi obnavljanje celic in izboljša njeno prožnost.

O MASAŽI

Masaža je starodavna oblika zdravljenja, ki je že tisočletja v rabi za lajšanje bolečin, odpravljanje napetosti, ustvarjanje dobrega počutja, pomiritev in razbremenitev, povečanje pretoka energije in pomladitev mišic.

Masaža je eden pomembnejših elementov za pridobivanje in ohranjanje našega zdravja. Je naravna in učinkovita metoda za zagotavljanje dobrega počutja, saj preko dotika sprošča čustvene in telesne napetosti ter ustvarja občutek enosti telesa in duha.

Vzpostavlja ravnovesje v telesu, sprošča mišično napetost, blaži posledice nakopičenega stresa, umirja um ter obenem obnavlja življenjsko energijo.

Pri športu in fizični aktivnosti pomaga tako pri ogrevanju telesa, kot pri sproščanju, saj sprošča mišice in mišične zakrčnine, preprečuje mišično otrdelost, vpliva na vlaknasto tkivo ob sklepih ter pospešuje okrevanje po poškodbah.

Trayati-Masaže in Bioterapija-O masažah-Kranj-Gorenjska-Matej Štrukelj
Trayati-Terapije in masaže-Terapije Kranj

Prav tako se uporablja v  terapevtske namene, saj lajša in odpravlja bolečine v hrbtu, ramah in drugih sklepih, pomaga pri menstrualnih bolečinah, kašlju, glavobolu, pri stresu in preobremenjenosti, nespečnosti, itd, vključimo pa jo lahko tudi v proces okrevanja po bolezni.

Masaža ni čudežno zdravilo, je učinkovita in zaželena preventiva, ki močno prispeva k boljšemu počutju, saj zaradi svojega sproščujočega učinka pomaga pri vzpostavitvi naravnega ravnovesja v telesu.

Po masaži imajo tako mnogi občutek, da je njihovo telo povezana celota in ne le skupek posameznih delov, kar je tudi njen glavni namen.

Masaža ravno zaradi svoje učinkovitosti ter pozitivnih dejavnikov zopet pridobiva svoje mesto na zdravstvenem področju, kjer velja za nepogrešliv del pooperativne oskrbe in okrevanja po poškodbah, kot dopolnilo drugim zdravstvenim postopkom ter se priporoča kot preventiva.

KONTAKT

KONTAKT

Matej Štrukelj
Tel.št.: 041 248 737
email: matej@trayati.si

ORDINACIJA

Ordinacija Trayati
Kebetova ulica 8
4000 Kranj

SEDEŽ

Trayati, Matej Štrukelj s.p.
Župančičeva ulica 3
4000 Kranj

OSTALI PODATKI

Matična št.: 8401225000
Davčna št.: SI39416666
(nismo zavezanec za DDV)
TRR: SI56 0510 0801 6511 720
(ABANKA d.d.)

NAROČILA IN INFORMACIJE
TEL: 041 248 737